Hoe werkt een kompas?

Een Wayfinder kompas maakt GEEN gebruik van GPS signalen.

Enkele aanbieders van Wayfinder kompassen beweren helaas dat wel.

NEEEEE, een Wayfinder kompas maakt gebruik van een gepatenteerde magneetsensor. Met deze sensor wordt het magnetisch veld van de aarde gemeten. Omdat deze sensor zo goed werkt, wordt deze nog steeds gebruikt in defensie apparatuur. Daardoor is het patent nog steeds geldig.

Voordelen van een

De gepatenteerde magneetsensor van de Wayfinder meet niet alleen het magnetisch veld van de aarde, maar ook de verstoring van uw auto (inclusief de apparatuur die aanstaat tijdens het kalibreren). Zorg dus ervoor dat uw elektronische tripmeter aanstaat tijdens het kalibreren.

Omdat de Wayfinder GEEN gebruik maakt van GPS signalen, heeft deze dus ook geen last van bijv. tunnels, hoge gebouwen, hoge bergen, slecht weer etc etc. Dit zijn namelijk allemaal factoren die de ontvangst van GPS signalen kunnen verstoren. Een magneetsensor heeft daar geen last van.

Ook zal een magneetsensor de richting aangeven op het moment dat u stil staat. Een apparaat dat gebruik maakt van GPS signalen kan dit niet. Deze moet namelijk 2 verschillende positie hebben om de richting te kunnen berekenen. Dit zult herkennen als u bijv. een TOMTOM heeft. Als u de navigatie instelt en gaat rijden dan zal vrijwel altijd de kaart even in de juiste richting draaien. Dit komt omdat de TOMTOM pas weet wanneer u rijdt, in welke richting u rijdt. Zolang u stilt staat weet de TOMTOM niet in welke richting uw auto staat.

Omdat o.a. een Wayfinder kompas uw richting aangeeft terwijl u stilstaat en geen last heeft van verstorende zaken zoals tunnels etc. kunt u concluderen dat een Wayfinder GEEN GPS signalen gebruikt voor het vaststellen van de richting.

Handleiding V700

Lees de handleiding online en/of download deze.

Handleiding V2020

Lees de handleiding online en/of download deze.

Handleiding V6000

Lees de handleiding online en/of download deze.

Handleiding V7000

Lees de handleiding online en/of download deze.

Login