De Wayfinder kompassen zijn toegestaan bij iedere klassieke rally. De reden hiervoor is dat deze kompassen GEEN gebruik maken van een GPS signaal.

Een plotseling optreden elektromagnetisch veld kan het kompas tijdelijk verstoren. U moet hierbij denken aan bruggen, viaducten en bijv. spoorwegovergangen.

Een ruitenwissenmotor kan ook een elektromagnetisch veld opwekken welke de werking van het kompas verstoort. Nadat u de ruitenwisser stopt, verdwijnt de verstoring en zal het kompas ook weer de juiste richting aangeven.

De ideale plaats in de auto is voor ieder equipe verschillend.

Ik ben van mening dat de rijder op het kompas moet kunnen kijken. De navigator ziet op zijn kaart in welke richting er gereden zou moeten worden. De rijder kan dit dan controleren op het kompas. De navigator kan dan zijn/haar aandacht op de kaart houden.

Als het kompas in de auto plaatst dan moet je met enkele zaken rekening houden voor een goede en juiste werking van het kompas.

Je moet een Wayfinder kompas kalibreren als je hem voor het eerst in een auto installeert. Daarna is het in principe niet meer nodig om hem te kalibreren. Op het moment dat je hem in je auto verplaatst, moet je hem weer kalibreren. Zolang de batterij in de Wayfinder goed is en geplaatst blijft, kun je het kompas uit de houder nemen (de houder wel laten zitten). Je hoeft het kompas na terugplaatsing niet meer opnieuw te kalibreren. Na het vervangen van de batterij moet u hem ook opnieuw kalibreren.

Het kalibratierondje dat u moet rijden (1,5 tot 2 keer rond) om het kompas te kalibreren moet ongeveer 20 tot 30 seconden duren. Even snel een rondje op een rotonde is niet voldoende.

U kunt het best uw kompas kalibreren op een groot (leeg) parkeerterrein. Bijv. het parkeerterrein van de lokale doehetzelfzaak op zondag.

Voor het behoud van de houder, het volgende:

Voor het verstellen van de houder, eerst het schroefje (rode pijl) losdraaien (niet helemaal verwijderen). Daarna de houder in de juiste stand stellen en het schoefje weer vastdraaien.

Als u het kompas in de houder wilt plaatsen, doe u dat door het kompas van boven naar beneden in de houder te schuiven (blauwer pijl). Na het plaatsen eventueel de zijkanten aandrukken/knijpen (gele pijlen).

Bij het verwijderen van het kompas schuift u deze naar boven (blauwe pijl). Niet te veel kracht/geweld gebruiken, de nokjes (gele pijlen) kunnen dan afbreken.

Updated: 3 april 2019
Heeft u een vraag, welke hiernaast niet beantwoordt is. Stel hem dan middels onderstaand formulier.

Handleiding V700

Lees de handleiding online en/of download deze.

Handleiding V2020

Lees de handleiding online en/of download deze.

Handleiding V6000

Lees de handleiding online en/of download deze.

Handleiding V7000

Lees de handleiding online en/of download deze.

Login